Meryem Ana, Den Hellige Maria


Dette statuet er i begynnelsen av  4 km opp overbakke. Huset har blitt gjemt i skogen at Maria skulle leve i fred etter din sønns korsfestet. Huset er hellig, alle verdens verden besøker huset for å be,  for tilgivelse, for helberedelse. Papa Jean Paul II har vært i Maria's hus i 1976, Papa Benedikt har  vært i 2006 og jeg har vært i 2011.

Inngangspartien av hagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
     Meryemana er det tyrkiske navnet (sammen med Meryem Ana Evi - «Mor Marias hus») er en kristen og muslimsk helligdom på fjellet Koressos i utkanten av Efesus i Tyrkia. (7 km fra Selçuk).
Jomfru Maria skal ha blitt tatt med med til dette stenhuset av evangelisten Johannes og skal ha bodd der fram til hun ble opptatt i himmelen.
Selv om huset ikke er offisielt anerkjent av Den katolske kirke som en helligdom, er det blitt besøkt av både pave Paul VI i 1967, pave Johannes Paul II i 1979 og pave Benedikt XVI i 2006.
I islam, er Maryam (arabisk for Maria) blant de få som er nevnt med navn (og eneste kvinne) i Koranen (og flere ganger enn i Det nye testamentet) som moren til en av de fremste profetene Isa (Jesus).


Leonora hilser til Maria


Ingangen til huset. Huset brukes som kirke idag.  På høyre side henger det en del hodetplagg for de som ønsker å dekke hodet sitt. Vi muslimer og en del katolikker dekker hodet som regel. Det er  flere stoler både på høyre og venstre side, akkurat som i kirke. Man kan  tenne lys på utside av huset. Det er ikke lov å ta bilder inne. Men jeg fant en del bilder på internett:




Bente og Leonora ville tennelys for selv og for de som ble gått bort i Oslo og Utøya.







Ønske vegg. De som har  noe ønske fra hjerte henger den på veggen. Vi hadde ingenting som vi kunne henge. Men vi ba i kirken alle sammen. Maria's hus er  et hellig hus som er åpent til alle. Man trenger ikke tilhøre til en bestemt religion for å besøke der. Akkurat samme som  alle andre kirker og moskeer eller templer.
Små føtter protesterer. Vi må gå tilbake.



Her er våre døtre: Bente og lille Leonora. Men Bente hadde helt annet ansikt før vi kom til Efesos. Er det varmen tror du? Eller  Gøzleme?


Kommentarer