Leonora prøver å synge for å teste akustikk
Vi går videre i hoved gaten
Hoved gaten Curetes by. Det er marmor gata
Bente er på rådhusplasset ( byplasset)
Fot avtrykket i gaten viser veien til bordellet. Dette avtrykket finnes i midt marmorgaten opp mot store teateret. Bordellet stammer fra 4 f Kr, århundre. Det var full helsesjekk i bordellet. Mennene som kom til huset, måtte vaske hendene og føttene før de fikk forbi en tomrom og til salong. Huset var full av renslighet, var tilegnet til Venus og det stod derfor statuetter av Venus (Afrodite) i marmorhuset.
Jeg klarer ikke hvem han var.
Det store teateret
Dette har blitt utgravd kontinuerly i mange år. De siste bygningsmessige endringene ble gjort av Keiser Claudius og Keiser Trajan . 25.000 tilskuere fikk plass i teateret. Det var 22 trappetrinn i hver av de 2 avsatsene. Fleste av stein trapp setene ble fraktet bort tilbruk andre steder. Dette sted var viktig både for avgudsdyrkning og kristendom. I store kampene mellom tilhengerne av Kristus og Artemis ble nettopp dette stedet.
Det er varmt, vi er sulten , tørst for kaldt vann. Men vi har bare ganske lunken vann med oss. Vi er trett, sltien på benene. Ingen orker å gå lenger. vi må videre til Maria's hus men først MAT! PLEASE....
GØZLEME
Det er bare så godt. Det er samme som pannekake men ikke så tykk. Deien er utrolig tynn og stor. Ingredisenser: Mel, vann, salt, yogurt. Eddik brukes også i noen områder. Det krever erfaering å åpne dei.
Når vi åpner børek eller gøzleme dei, pleier vi åpne ca 30-40 dei. Det krever både skulder, og rygg. Benene blir bra nummen etter 10. dei. Neste step:
steking av deien. Men det hjelper å fylle i deien med du vil spise med. Cottage cheese og persille, løk og potet, kjøtdeig og løk er neon av dem. Cheese og persille er min favoritt. Deien grilles på en jernplate. Plate kan brukes enten med strøm eller båll. Det er nesten fest å lage gøzleme.
Denne gøzleme er med ost og persilleog tomat. Vi kommer itl å smake den når vi reiser til Side i 1 september. hva kan amn drikke ved siden av gøzleme? det er opp til hver enkelte. men om du vil smake tyrkisk mat må du drikke ayran eller tyrkisk tea.
Ayran skal serverast kald, vanlegvis til kjøt, kebab eller rundstykke. Du kan få servert drikken på restaurantar og kebabkioskar.
Snart tar vi bussen til Maria's hus.
Kommentarer
Legg inn en kommentar