Alhambra

Bilde har blitt hebtet fra nett


Alhambra justice gate.
Det høres ut som inngang for justice og rettferdighet men døra har ingenting med det å gjøre. Byen har fått innflytelse fra Spanske og Arabiske kultur. Det har vært vanskelig for spansbefolkning å uttale arabisk. Døra har fått justice begrepet rett ig slett pga feil uttalelse arabiske ord. Men hva var det arabiske ordet? Ingen vet.
Ytterste inngangsdør
Døra bør beskytte byen. Den er ganske tykk og har blitt laget av jern. Den kan ikke brennes.
Det er en dør til lengre fram. Veien I denne korridoren har blitt laget av glatte steiner .veien har også bakkeform. Det er for å hindre hestene.
Kongelig alter. Den åpnes bare når det er kongebesøk


Akkurat her har det vært gravplasser. For å bygge  beskyttende vegger for byen trengte de enorme mengde med steiner . De hadde stir stein mangel. Derfor måtte de ta gravsteinene for å bygge mur som kan beskytte byen.
Alhambra har ansattet 40 katter for å beskytte byen fra rottene. Disse er rett og slett arbeiderkatter

Andre delen av bygrensen. Det er muske på andre side som har blitt forandret til kirke.
Palace Nazari
Inngangspartiet til Palace Carlos
Disse 4_kant steinene har lokker. De som gikk forbi dlren kunne bruke de som wc. Altså løft dem opp, så har du toalett.

Carlos palassen som ble bygget av kong Charles. Han ville bo der resten av sitt liv med Isabell. Han bygd også Palace Nazari som hvileplass. Etter Nazari bygde han Generalife for å se soloppgangen og solnedgangen OG for å se om det er noe fiende som kommer .
Hele Alhambra er preget av arabiske kultur men Carlos Palace er blitt laget med romerske kultur . Fordi Carlos ville ikke har arabere i nærheten.



Dette er ikke kloakk system. Dette er en hul som er i midt i slåttshagen. Og han ville begraves i den når han dør. Men han stakkaren har aldri bodd i slåtten. Han måtte reise og krige. Og han ble begravd i Madrid.
Dessuten slåtten har ikke blitt ferdig bygd.


Kirke



Kommentarer