Tåhev eller standing calf raises

Tåhev er en viktig øvelse men den blir ikke alltid prioritert.
Kroppsbyggere og fysioterapeuter ser tåhev fra forskjellige vinkler. Men jeg tenkt å sitere Brathen's forklaring:  
Gunnar Brathen ( i følge fitnessbloggen) sier at " Når man tar tåhev er hovedpoenget å få leggmuskelen til å trekke seg sammen. Du har kontraksjons(når muskelen trekke seg sammen) når du står på tærne og ekstensjon(når muskelen blir strukket) når du senker hælen.Eneste forskjellen på å ha en forhøyning som planke eller lignende er at ekstensjonsfasen er lenger siden hælen din kommer dypere,noe som igjen vil gjøre øvelsen mere effektiv,men man kan godt trene uten forhøyning også."

Ellers vil jeg legge til at det er gunstigere for knærne dine å trene sittende enn stående tåhev siden det da belaster dem mindre








Stående tåhev (eng: standing calf raises) er en komplett øvelse for leggmusklene gastrocnemius og soleus. Den kan enten kjøres i egnet apparat, eller ved å stå på en kasse med en manual i den ene armen for å skape belastning. For å få skikkelig kontakt anbefales det å gjøre bevegelsen kontrollert og rolig, gjerne med et stopp i bunnposisjon på noen sekunder.
Teknikk
Plasser beina på en kant eller på en plate hvor to tredjedeler av foten ikke rører platen.
  1. Ha hoftebreddes avstand mellom beina.
  2. Ekstender leggmuskulaturen så mye du klarer, før du senker deg tilstrekkelig ned.
  3. For å øke vanskelighetsgraden og muskelaktiveringen kan du prøve å kjøre med ett bein av gangen.
du kan også se øvelsen på linken av fitnessbloggen . http://fitnessbloggen.no/ovelser/staende-tahev/
    Uansett hvordan du tenker er det viktig å trene tåhev fo rå styke legg musklene. det er de som bær oss hele dagen. De trenger xtra oppmerksomhet.


Kommentarer