Alkohol og Trening





Det er ikke  ernæringsmessig innhold i alkoholholdige drikkevarer. Tvert imot fines det  toksiske metabolske biprodukter som kalles acetaldehyd og acetat.
Kronisk inntak av alkohol kan ødelegge fordøyelsen din noe som gjør at  kroppen får problemer med absorbere  næringsstoffer som aminosyrer, B-vitaminer. Alkohol svekker også protein syntese  i kroppen. Noen av de alkoholens "gevinster "er reduksjon i testosteron nivå. Reduksjon i testosteron nivå skaper ikke bare ereksjonsproblemer, det skaper problemer også for benmasssen. Alkohol senker testosteron  og øker østrogen i kroppen. Testosteron er viktig hormon for å bygge muskler. Nivået av testosteron avgjør hvor mye muskler en person kan få. Redusert nivå har mye å si med definisjon styrke mens økt østrogennivå har mye mer å si med fettinnskudd og væske innsamling.
Dehydrering:
  





Muskel består av 75% vann, Utilskrekkeligvanninntak vil føre til reduksjon i muskelstyrke. Hvis du er vant til å trene hardt og regelmessig bør du drikke dobelt mengde med vann enn anbefaling sier bodybilding.com. Nyrene må filtrere stor mengder med vann for å bryte ned alkoholen, som resulterer med tørking i kroppen.  Når kroppen dehydrert kan den ikke fungere effektivt. Med mindre du etterfylte med vann.  Da vil du ende opp med bakrus. Fittness spaltist James Jacobsen anbefaler minst samme mengde vann inntak med alkohol inntak . Hvis du drikker et glass ø,, bør du drikke minst et glass vann.
Resynteses av glykogen og Fettlagring:
Selv om alkohol er et karbohydrat, betyr det ikke at alt omdannes til  glukose som de fleste karbohydrater, men en del av alkoholen omdannes til fettsyre og er mer sannsynlig å bli lagret som fett. Hvis du trener og drikker alkohol, fører det til din fettstoffskiftet å bli satt "på vent".
Alkohol øker dehydrering, forstyrre glykogen syntese og svekker restitusjon. Derfor alkoholinntak rett etter trening anbefales ikke for idrettsutøverne.
Alkohol hemmer resyntesis a glykogen lagrene og derfor kan svekke muskelglykogenlagring. Noen forskninger viser at det tar nesten dobbelt så langtid å erstatte glykogenlagrene i idrettsutøverne som har drukket alkohol etter trening.
Begrenset karbohydrat metabilsme begrenser glykogen nivåene i muskelen. Dette betyr tretthet, redusert utholdenhet  og styrke.
Alkohol svekker hjerte funksjonene dermed svekker kvaliteten av aerob og anaerob trening.
Skade og alkohol:
Alkohol forsinker restitusjon fra stølhet etter akutte skader. Fordi at alkohol utvider blodårene.

Vitamin og Mineral Nedbryting:
Alkohol bryter ned vitamin A, C, B-.-kompleks, kalsium, sink, fosfor. Disse vitaminer og mineraler er viktig for kroppens funksjon, inkludert vekst og vedlikehold av muskler. Hvis du vet at du kommer til å gå ut å drikke, ta et par av multi-vitaminer før du begynner, for å hjelpe fylle de vitaminene du mister fra alkohol.

Alkohol kan ødelegge kostholdsplanen:
Mange av alkoholholdige drikker er fullpakket med sukker. Hvis du blander alkohol med andre drikker eller konsentratjuice øker du sukkernivået i alkoholen.

Tanke funksjon:
Alkohol minsker funksjon av tankene gjennom forskjellige prosesser. Det påvirker hjerne funksjonen i løpet av 1-2 minutter etter inntak. Bortsett fra det, bremser alkoholinntak glykogen metabolisme. Dette betyr at hjernen mottar mindre glykogen, så det har ikke mye energi.
Tankene  spiller  stor rolle  for fokus og utførelse av øvelsen i idrett.

Protein Synthesis: Det påvirkes negativer etter alkohol inntak. Alkohol hindrer opptaket av protein i kroppen. Det blir mindre protein omgitt i muskelvev. Det betyr forsinkelse i restitusjon etter trening. 

NESTEGANG:
ALKOHOL OG KALORIER

Kilder: 

Burke LM, Collier GR, Brede EM, et al. Effekt av alkohol inntak på muskel glykogen lagring etter langvarig trening. J Apple 2003 Physiol, 95:983-990

Shirreffs SM, Maughan RJ. Effekten av alkohol på sportslige prestasjoner. Curr SPRT Med 2006 Rep, 5:192-196

Clarkson PM, Reichsman F. Effekten av etanol på anstrengelsesutløst muskelskade


Benardot, Dan. Advanced Sports Nutrition, 2nd ed. Human Kinetics, 2012

American Council on Exercise: Alkohol spiser bort på Muscle Mass
BodyBuilding.com; påvirker alkohol styrke;?
Corey St. Clair


CriticalBench.com; fem grunner til at alkohol vil ødelegge muskel gevinster, Sean Nalewanyj

College Media Network, påvirker alkohol treningsøktene;? James Jacobsen, mai 2002


Secondary prevention with college drinkers:

Evaluation of an alcohol skills training program.
By Kivlahan, Daniel R.; Marlatt, G. Alan; Fromme, Kim; Coppel, David B.; Williams, Ellen
Journal of Consulting and Clinical Psychology, Vol 58(6), Dec 1990, 805-810
Long-Term Effects of a Community-Wide Alcohol Server Training InterventionStephen L. Buka, Isolde J. Birdthistle

Du kan også lese:

Ganglag omskolering: Rehabilitering og reduserer tilbakefall av Running spesielle skader

Teknikker for å forebygge kvalme og oppkast før, under og etter racing
Intelligent, Injury Free Training: Intervju med Jeff Gaudette



Kommentarer