Hvorfior må vi spise proteiner etter styrke trening?

 
 
Det er pga kortisol hormonet
Når vi trener skaper vi stress i kroppen. Stresset gjør at binyrene skiller ut kortisolhormonet. Kortisol er kroppens naturlige steroider og virker som katabolsk. Det betyr nedbrytende. Kortisol har større nedbrytende effekt på raske/sterke muskelfibre enn på de langsomme fibre. Kroppen skiller krotisol mest på tidlig morgen, minst på sent på kvelden.
Jo mer trener du, jo mer kortisol skilles ut fra bi-nyrene. Derfor er det ekstra viktig å spise proteiner rett etter trening. Fordi protein begynner å reparere musklene, og hindrer eller minsker effekten av kortisol hormonet. Hvis du har nok protein etter trening, reparerer du nusklene eller bygger du opp musklene.
Men noen velger å bruke anabole steroider. De jobber antikatabolsk. Det vil si de hindrer at korisol hormonet jobber for å nedbryte muskler. Da proteiner jobber i fred i reperasjonsarbeid. Derfor AS brukere lager større muksler enn de som ikke bruker AS. Altså egentlig steroider brukes for å hindre nedbryting , ikke for å få større muskler.
** Steroider er hormoner som er laget av kolesterol. De forskjellige steroidhormonene produseres ved trinnvis omdanning av kolesterol. Den prosessen styres av mange intracellulære enzymer. Steroidhormoner produseres i binyrebarken, kjønnskjertlene og morkaken(placenta). Steroidhormoner kommer til sine målceller via blodet.

Kommentarer